De visie:

Eén zijn met onze natuur.

Al ons verdriet, pijn en lijden heeft als oorzaak dat we niet leven volgens onze eigen waarheid, onze eigen natuur, onze essentie van ons bestaan. Veelal zijn we ons niet eens meer bewust van onze essentie en zijn we totaal de controle kwijt van ons eigen leven. 

 

Het hoofddoel van dit concept is dan mensen helpen tot hun essentie terug te keren, grip hebben over hun denken, doen en laten en zo de balans in het leven te vinden.

Zelfbewustwording

is de rode draad van heel dit concept. Bewust worden wie we ECHT zijn. Eens je dat weet, kan je je hele leven daarop afstemmen waardoor je veel geluk zal ervaren.

Zelfbeheersing

of zelfcontrole over hoe je denkt, hoe je handelt, hoe je leeft en dit op 3 domeinen

Mind:

Zelfbewust hoe we denken, onze overtuigingen, onze conditionering, ons onbewuste, onze trauma's en angsten, onze donkere kant, ons agressie, onze stress, onze taboes,... 

Soul: 

Zelfbewust van onze ziel, onze talenten, onze ware aard, onze waarden, ons levensdoel, ons connecties, onze relaties, onze behoeftes,...

Body: 

Zelfbewust hoe we bewegen, hoe we ons voeden, onze lichaamssignalen, onze spierspanningen, onze ademhaling, onze hormonen, ons energie,...


HOE? Bewustwording vanuit verschillende benaderingen.


De mentale en spirituele benadering tot zelfbewustwording  en -beheersing:

Voor mensen die het moeilijk hebben met zichzelf en/of zijn/haar omgeving.  Burn outs, stress, depressie, relatie, laag zelfvertrouwen, laag zelfbeeld, de weg kwijt, geen toekomstperspectief, trauma's, angsten, verlies, verdriet, geen zin meer, eenzaam, agressie, alleen met hun probleem, dilemma's, moeilijk keuzes maken, het leven anders zien, ...

Het klinkt misschien raar, maar ALLES is bespreekbaar. Geen taboes, geen oordeel, geen goed of slecht. Ik geef je een luisterend en respectvol oor. Dit is een plaats waar je in alle veiligheid jezelf kan en mag zijn. Want dit is nu net noodzakelijk om jouw essentie te vinden. Ben je eerder verlegen, dan is er de oplossing bvb via chat. 

De actieve fysieke benadering tot zelfbewustwording en -beheersing:

Als er 1 discipline is die zo verfijnd met het lichaam bezig is, en waarbij de connectie automatisch gemaakt wordt met onze geest, dan is het wel "krijgskunsten"

Naast de vele fysieke voordelen zijn krijgskunsten ook ideaal ook voor karaktertraining, focustraining, zelfbeheersing, stressbeheersing, zelfvertrouwen, energiebeheersing. 

Op een verdere pagina, kan je de details vinden welke inhoud je precies krijgt.

 

Deze kunnen perfect samen

Wie zowel lichamelijk als mentaal zelfbewust wil worden is de combinatie een perfecte mogelijkheid. Voor we het gesprek starten is het heel handig om onze geest leeg te maken. Dan pas kunnen er nieuwe inzichten verworven worden over de thema's waar jij op dat moment mee zit. Ook kan een training afgestemd worden op het thema dat we nadien gaan bespreken. Ik geef een voorbeeld: Stel dat jouw gesprek zou gaan over "stress", dan kan de training ook ingevuld worden naar toepassingen hoe je met stress kan omgaan.  

 

De passieve fysieke benadering tot zelfbewustwording:

Vaak zijn we ons niet bewust hoeveel spanning er op onze spieren zit, tot we ze eens laten masseren. Heel veel lichamelijke klachten komen vaak van te hoge spierspanningen. Vooral dan in de regio hoofd, nek, rug, heup. 

Verdere details kan je op een verdere pagina bekijken. 

 

De biochemische benadering tot zelfbewustwording:

Als er iets is waar we ons zeer bewust van moeten zijn is het onze voeding. Wat wij eten en drinken heeft een rechtstreeks effect op onze gezondheid, ons energielevel en zelfs onze mindset. Eigenliefde en zelfrespect begint met wat je in je lichaam stopt. Ook hier is zelfbeheersing van groot belang. Kan je bvb weerstaan aan de verleiding om ongezonde voeding te laten.

De kracht van onze gezondheid zit in de natuur, niet in een medicijn. 

 TWIJFEL JE OF HET IETS VOOR JOU IS?

Ik begrijp perfect dat er twijfels durven opkomen. Is heel normaal. Wees gerust. Je kan vrijblijvend contact opnemen per mail of per afspraak om alles eens rustig te bespreken. Die stap alleen al kan voor sommigen lastig zijn. (Zo was het ook bij mij vroeger.) 

 

WANNEER KAN DIT CONCEPT IETS VOOR JOU BETEKENEN?:

  • Je hebt last van laag zelfvertrouwen, laag zelfbeeld, stress, burn-out, depressie, angsten, verslavingen, persoonlijkheidscrisis, relaties, seksualiteit, overgewicht,...
  • Je hebt nood om dingen in vertrouwen en veiligheid te ventileren waar je niet bij iemand mee terecht kan.
  • Je hebt nood aan een persoonlijk en doelgerichte hulp en iets dat onmiddellijk kan toegepast worden in de praktijk.
  • Je hebt nood aan gehoord en gerespecteerd te worden zoals je bent, zonder enige vorm van oordeel, kritiek.
  • Je hebt nood aan een oplossing voor je leven lang. Iets of iemand waarop je telkens kan terugvallen wanneer het even moeilijk gaat.